30 November 2016

ATKINS DIET : DAY 2

Assalamualaikum..
Hari ni tak der mood so mizah update menu je la ye...

detail semua ada kat gambar...







29 November 2016

ATKINS DIET : DAY 1

Assalamualaikum~
This blog will be my atkin's journey from now on..hahaha...tengah semangat tu...
kenapa atkins? sebab entah la...nak try kot...berat dah semakin naik..tinggi tak jugak nak naik...
makanya semakin mengembang..haha

ok...

Day 1~ 28 Nov 2016



Misi nak turunkan 10kg... Go..! Go..! Go..! .
Nak seribu daya okey..!!
.
Plain water botol pertama (900ml) : 0.0 g carb
Lettuce  : 1.3 g carb
Telur 3 biji : 3.3 g carb
.
Total carb : 4.6 g carb



Lettuce  : 1.3 g carb
Ayam goreng 2 ketul  (tanpa tepung) : 1.0 g carb
Plain water botol kedua (900ml) : 0.0 g carb
Green tea  : 0.0 g carb (no sugar)
.
Total carb : 2.3 g carb



Plain water botol kedua (300ml) : 0.0 g carb (takde dalam gambar)
Green tea  : 0.0 g carb (no sugar)(takde dalam gambar)
Telur 1 biji : 2.2 g carb
Bayam : 0.5 g carb
.
Total carb : 2.7 g carb


kiraan carbs mungkin berbeza sebab rencah dan bahan perapan tu ada kiraanya sendiri... ape-ape pun untuk fasa 1 ni kena pastikan pengambilan carb adalah max 20 g carb sahaja tau..

GOOD LUCK TO ME

21 August 2016

Futsal Tournament

Assalamualaikum..

Cerita last weekend on Saturday...alhamdulillah...selesai sudah Futsal Tournament antara staff..
Yang ladies pun main jugak...ada 2 group untuk ladies..so tanpa saringan dua-dua team layak ke final...ha...!! gituuuu

Ladies ni korang tahu-tahu jela camne gaya mainnya...main tak pandai mana tapi bunyi menjerit je lebih...i was in Team B...and we got 2nd place...hahah...2nd place means last place la for ladies..Team A menang 6-0...ZERO points ok group B..

Menang atau kalau was not the main point here...yang penting ukhuwah dan kerjasama antara semua staff especially ladies during event...it was very happening & everyone enjoy the day...yang penting jugak kita boleh keluarkan peluh...itu yang utama...!!!

so that's it...bye..!







and keep following us at our page at:
https://www.facebook.com/BabyLiliDesign



18 August 2016

Training vs Galok

Assalamualaikum..
Semalam ada training futsal..training la sangat tu..
This weekend on Saturday ada tournament..
Tournament la sangat..sorang-sorang main bukan andai pun..menjerit je lebih..
Main pun sekadar suka-suka..support company event kekdahnya ha..😊

Ha..tu jela nak update yeeeee...




Sand keep follow us at our page at:
https://www.facebook.com/BabyLiliDesign



17 August 2016

I'm Back...!!!

Assalamualaikum...
Fuhhhh.....!!! setelah berkira-kira nak update blog ke tak nak update blog ke tak...akhirnya...terzahir la entri pendek ni...

YES...!!! this is my first ever entri for 2016.

Should i celebrate?
Should i continue writing?

Well..
Lot's of things to share with everyone who know me by the name of NuHa..

So let's get it started..!!!

Wait for my next entry...




and keep following us at our page at:
https://www.facebook.com/BabyLiliDesign