11 December 2014

DROPSHIP WANTED


Assalamualaikum..

Anda ingin berniaga? Tapi tiada modal? Jom berdaftar sebagai agen dropship di Baby Lili Design Enterprise sekarang.
.
[√] tidak perlu keluarkan modal
[√] tidak perlu membuat penghantaran
[√] anda hanya perlu ambil order
[√] penghantaran kami uruskan



Jangan lupa follow 
Facebook Page : Baby-Lili-Design
Instagram : babylilidesign_collections
.
Berminat?  whatsapp 019-9591210




and keep following us at our page at:
https://www.facebook.com/BabyLiliDesign
https://www.facebook.com/CtHamizahOfficial


07 December 2014

[Drama Review] It's OK, That's Love [K-Drama].


Assalamualaikum & Selamat Pagi uolllsss...!!

Pagi ahad ni nak relax2 sikit...kita hangatkan blog sikit...nak review cerita korea sikit..hehe..lately i'm so addicted to korean drama...tapi aku tengok kat youtube je la...tak donlod pun...tak reti nak donlod citer..haha...aku baru je lepas tengok drama It's OK, That's Love..mula2 tengok macam tak berapa best je..tapi bila tengok habis episod 1 rasa macam waaaahhhh...!! best pulak cerita ni...



Antara barisan pelakonnya adalah :


Hero : Jo In Sung
Heroin : Gong Hyo Jin


Antara pelakon lain : D.0\O [EXO], Sung Dong Il, Lee Kwang Soo.

Lee Kwang Soo adalah antara sebab aku layan cerita ni...Bagi korang yang layan Running Man mesti korang kenal Kwang Soo ni kan? Hehehe.. Watak Kwang Soo dalam cerita ni ialah seorang yang menghidap sindrom Tourette.. Nak tau apa jenis sindrom ni sila google ye. Hehehe.. Kwang Soo ni tinggal serumah dengan heroin & sorang lagi doktor psikiatri iaitu Sung Dong Il (lelaki baju oren dalam gambar atas ni).

Drama ni ada 16 episod. Genre pulak romance & medical.. Watak si hero dalam drama ni adalah seorang penulis novel misteri yang terkenal. Dia jugak seorang DJ radio. Manakala si heroin ni pulak seorang pakar psikiatriDiorang (hero & heroin) jumpa dalam satu rakaman untuk rancangan temu bual. Start dari situ la cerita pasal diorang ni berkembang.. Dari lawan sehingga menjadi pasangan kekasih...si hero ni macam sayang sangat la kat si heroin ni...tapi si heroin ni plak macam ada trauma camtu yang menyebabkan dia tak kurang yakin dengan perasaan si hero ni...so hero pun buat macam-macam la nak yakinkan si heroin ni...sampai la bila si heroin dah jatuh sayang gila kat si hero ni berlaku sesuatu yang tak diduga..nak tahu apa itu? sila la tengok sendiri...haha..


Bagi aku drama ni memang best sebab banyak benda yang kita tak jangka. Tambahan pula, ada banyak pendedahan pasal psikologi. So bertambah la jugak pengetahuan kita kan? Tu yang penting tu.. Hehehe..

so...korang tengok la sendiri...

Keep following us at our page at:
https://www.facebook.com/BabyLiliDesign
https://www.facebook.com/CtHamizahOfficial


03 December 2014

#SAYAJUAL

Assalamualaikum, mesti korang semua tertanya-tanya kenapa aku buat tajuk berupa #hashtag begitu..waaahhh!! ni nak habaq mai ni...aku nak iklan la sikit apa side income yang aku tengah kerjakan sekarang ni...as you all know..aku ni full time worker +full time mother + part time entrepreneur..aku start berniaga secara kecil-kecilan lepas aku lahirkan anak yang bertama sekitar tahun 2010..Alhamdulillah...walaupun sederhana sambutan tapi masih gagah bertapak dalam dunia perniagaan...

aku mempunyai syarikat kecil yang berdaftar sebagai Baby Lili Design Enterprise.

dan aku jual macam-macam..

Antaranya :
 Pyjama Kanak-kanak
 Baju Muslimah
 Dress Frozen 
 Tuala Kartun (Frozen, Spiderman & etc)
 Newborn Giftset
 Newborn Socks
 Rompers
 Frozen Pillow
 Shaklee
 Tupperware
 As Beauty Skincare
 Seqy Beauty BB Cream
 Tony Moly Lip Tint
 etc

so korang rajin-rajin la jenguk :
Facebook Page : Baby-Lili-Design
Instagram : @babylilidesign_collections


and keep following us at our page at:
https://www.facebook.com/BabyLiliDesign
https://www.facebook.com/CtHamizahOfficial


27 November 2014

[PRODUCT REVIEW] SEQY BEAUTY BB CREAM

Assalamualaikum...sapu debu..!! sapu debu..!! berhabuk blog aku ni ha...serius lama tak update...rasa macam dan meng'anak tirikan' blog sendiri...ada ke yang setia menunggu update dari hamba? mesti la tak ada ok..sila jangan berangan nak ada follower setia..

ok..ok...ni sebenarnya update sebab nak cerita pasal BB Cream terbaru dan terhangat di alam maya...Eh jap...korang tahu ke idop amende BB Cream tu? Ala...BB Cream ni macam foundation la jugak fungsinya cuma berbeza dari segi tekstur...lebih ringan...wah gitu...macam expert je hakak..!! BTW..BB Cream ni if i'm not mistaken sehingga hari ini hanya dijual di atas talian secara online..tiada di mana-mana pasaraya mahu pun kedai runcit...exclusive dari blogger terkenal SEPET aka Zuhana..blogger kecik yang sentiasa kelihatan cantik dan menawan gitu..

---------------------------------------------------------------
Copy paste dr blog sepet
BB Cream by Seqy Beauty salah satu function dia adalah mencegah pengeluaran pigmentasi, spots dan freckles. Suka tak? Hihi! Jangan kata takpa la, sekarang muda lagi tak ada masalah pasal bintik2 kat muka. Bila kita biarkan, bila kita tak rawat, bila kita tak cegah, memang akan bertambah-tambah bintik2 tu, then bila dah banyak baru kita risau. Then time tu nak hilangkan pun dah susah and ambil masa yang agak lama.

Kalau sapa-sapa yang suka tengok cerita Korea mesti tau sebab BB Cream ni popular kat Korea. Artis2 Korea pun memang suka pakai BB Cream then kalau perasan kulit dorang memang cantik-cantik.

BB Cream By Seqy Beauty adalah produk kosmetik penjagaan kulit pelbagai guna. Ia juga digunakan sebagai penutup asas ,mekap semulajadi, melindungi kulit dari sinaran UV, pelembap, pengawal minyak dengan ciri-ciri penyembuh, menjana semula kulit dan mengurangkan parut jerawat.
BB Cream juga mampu menyamakan warna tona kulit, bintik hitam dan kesan parut tanpa menggunakan mekap asas yang tebal.

BB Cream by Seqy Beauty
- Teksturnya lembut dan ringan.
- Sesuai bagi mereka yang tidak sukakan mekap tebal, cuma mahu melindungi kulit solekan nipis, natural dan ringkas.
- Sangat praktikal, diratakan menggunakan jari sahaja.

Fungsi dan Kelebihan BB Cream
– Sesuai untuk semua jenis kulit
– Menutupi cela di muka
– Sebagai bedak asas
– lebih ringan dari foudation
– Sebagai essential krim, menutrisi kulit, menegang dan menghaluskan kulit
– Melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh menyebabkan bintik hitam muncul di wajah (SPF 30+)
– Memperbaiki masalah kulit dan melindungi kulit dari bahan-bahan kimia berbahaya
– Wajah tidak berminyak sepanjang hari
– Berfungsi melawan sinar Ultra Violet dan pencemaran udara sehingga menjadikan kulit tetap sihat
– Melambatkan penuaan
– Tekstur yang ringan dan sesuai untuk orang Asia



Ingredients 
Aqua Cream, Beeswax, Cetyl Alcohol, Octyl Methoxycinnamate, Cyclopentasiloxane
Dimenthicone, Caprylic/Capric Triglyceride, Propylene Glycol, Titanium  Dioxide, Iron Oxides, Sodium Chloride, Phenoxyethanol

Cara Penggunaan
Sapukan BB Cream secara merata pada wajah dan leher anda

Kenapa korang kena pilih BB Cream By Seqy Beauty
1. Sebab aku dah sedaya upaya mencipta satu formula yang best untuk kita bersama.
2. Insyaallah Halal sebab tak ada guna barang2 terlarang.
3. Sokonglah barangan buatan anak Malaysia, hihi!
4. Size dia praktikal, senang nak bawak masuk handbag.
5. Sesuai untuk semua lapisan masyarakat

Harga untuk sebotol RM55 (Semenanjung Malaysia),
RM60 (Sabah/Sarwak)FREE POSTAGE

So siapa berminat boleh Whatsapp/Text : 019-9591210 (Hamizah)
10 pelanggan pertama bakal menerima FREEGIFT berupa Inner Bawal + Handsocks + Handmade Kaychain + Handmade Brooch





and keep following us at our page at:
https://www.facebook.com/BabyLiliDesign
https://www.facebook.com/CtHamizahOfficial


05 November 2014

Wordless Wednesday






and keep following us at our page at:
https://www.facebook.com/BabyLiliDesign
https://www.facebook.com/CtHamizahOfficial