13 June 2015

Sekali Sekale

Assalamualaikum..

Lama ya blog terabai.. Mencari mood mencari masa mencari kesempatan untuk update tapi tak ada pulak.. Korang semua sihat ke.. Ramadhan tinggal beberapa hari saje lagi ni.. Puasa semua dah ganti ke.. Tuan blog tengah marathon gantikan puasa ni.. Haha.. Last minit sokmo la..

Guane? Guane? Guane mende? Tuan blog blur lagi ni.. Persiapan raya dah kena start dah sikit-sikit.. Tahun ni nampak gaya kena beli je semua.. Hamboi..!! Ramadhan pun belum dah pikir raya.. Biasola.. Tuan blog ni tak suka nak shopping raya last-last minutes..

Anything else?  Tak de kot apa-apa kot yang nak dikongsikan.. Saje. Buang sawang blog..

Selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak..!!~

11 December 2014

DROPSHIP WANTED


Assalamualaikum..

Anda ingin berniaga? Tapi tiada modal? Jom berdaftar sebagai agen dropship di Baby Lili Design Enterprise sekarang.
.
[√] tidak perlu keluarkan modal
[√] tidak perlu membuat penghantaran
[√] anda hanya perlu ambil order
[√] penghantaran kami uruskan



Jangan lupa follow 
Facebook Page : Baby-Lili-Design
Instagram : babylilidesign_collections
.
Berminat?  whatsapp 019-9591210




and keep following us at our page at:
https://www.facebook.com/BabyLiliDesign
https://www.facebook.com/CtHamizahOfficial


07 December 2014

[Drama Review] It's OK, That's Love [K-Drama].


Assalamualaikum & Selamat Pagi uolllsss...!!

Pagi ahad ni nak relax2 sikit...kita hangatkan blog sikit...nak review cerita korea sikit..hehe..lately i'm so addicted to korean drama...tapi aku tengok kat youtube je la...tak donlod pun...tak reti nak donlod citer..haha...aku baru je lepas tengok drama It's OK, That's Love..mula2 tengok macam tak berapa best je..tapi bila tengok habis episod 1 rasa macam waaaahhhh...!! best pulak cerita ni...



Antara barisan pelakonnya adalah :


Hero : Jo In Sung
Heroin : Gong Hyo Jin


Antara pelakon lain : D.0\O [EXO], Sung Dong Il, Lee Kwang Soo.

Lee Kwang Soo adalah antara sebab aku layan cerita ni...Bagi korang yang layan Running Man mesti korang kenal Kwang Soo ni kan? Hehehe.. Watak Kwang Soo dalam cerita ni ialah seorang yang menghidap sindrom Tourette.. Nak tau apa jenis sindrom ni sila google ye. Hehehe.. Kwang Soo ni tinggal serumah dengan heroin & sorang lagi doktor psikiatri iaitu Sung Dong Il (lelaki baju oren dalam gambar atas ni).

Drama ni ada 16 episod. Genre pulak romance & medical.. Watak si hero dalam drama ni adalah seorang penulis novel misteri yang terkenal. Dia jugak seorang DJ radio. Manakala si heroin ni pulak seorang pakar psikiatriDiorang (hero & heroin) jumpa dalam satu rakaman untuk rancangan temu bual. Start dari situ la cerita pasal diorang ni berkembang.. Dari lawan sehingga menjadi pasangan kekasih...si hero ni macam sayang sangat la kat si heroin ni...tapi si heroin ni plak macam ada trauma camtu yang menyebabkan dia tak kurang yakin dengan perasaan si hero ni...so hero pun buat macam-macam la nak yakinkan si heroin ni...sampai la bila si heroin dah jatuh sayang gila kat si hero ni berlaku sesuatu yang tak diduga..nak tahu apa itu? sila la tengok sendiri...haha..


Bagi aku drama ni memang best sebab banyak benda yang kita tak jangka. Tambahan pula, ada banyak pendedahan pasal psikologi. So bertambah la jugak pengetahuan kita kan? Tu yang penting tu.. Hehehe..

so...korang tengok la sendiri...

Keep following us at our page at:
https://www.facebook.com/BabyLiliDesign
https://www.facebook.com/CtHamizahOfficial


03 December 2014

#SAYAJUAL

Assalamualaikum, mesti korang semua tertanya-tanya kenapa aku buat tajuk berupa #hashtag begitu..waaahhh!! ni nak habaq mai ni...aku nak iklan la sikit apa side income yang aku tengah kerjakan sekarang ni...as you all know..aku ni full time worker +full time mother + part time entrepreneur..aku start berniaga secara kecil-kecilan lepas aku lahirkan anak yang bertama sekitar tahun 2010..Alhamdulillah...walaupun sederhana sambutan tapi masih gagah bertapak dalam dunia perniagaan...

aku mempunyai syarikat kecil yang berdaftar sebagai Baby Lili Design Enterprise.

dan aku jual macam-macam..

Antaranya :
 Pyjama Kanak-kanak
 Baju Muslimah
 Dress Frozen 
 Tuala Kartun (Frozen, Spiderman & etc)
 Newborn Giftset
 Newborn Socks
 Rompers
 Frozen Pillow
 Shaklee
 Tupperware
 As Beauty Skincare
 Seqy Beauty BB Cream
 Tony Moly Lip Tint
 etc

so korang rajin-rajin la jenguk :
Facebook Page : Baby-Lili-Design
Instagram : @babylilidesign_collections


and keep following us at our page at:
https://www.facebook.com/BabyLiliDesign
https://www.facebook.com/CtHamizahOfficial